Leon de Winter

MazalBooks

voor uw 2dehands en nieuwe Joodse boeken

"God’s Gym"

Auteur: Leon de Winter

Op tweeëntwintig december van het jaar 2000 ziet Joop Koopman, een Nederlander die in Californië woont, na achttien jaar zijn Brabantse jeugdvriend Philip terug. Philip, Israëli geworden, werkt voor het Israëlische ministerie van Defensie en heeft niet alleen persoonlijke redenen om Joop op te zoeken. Op deze dag kruist ook Erroll Washington Joops pad. Erroll is de eigenaar van God's Gym, een sportschool in Venice, genoemd naar Errolls bijnaam God (van Godzilla). Op deze dag wordt Joops dochter Mirjam zeventien jaar oud. Ook op deze dag neemt Joops leven een dramatische wending. Joop Koopman moet zich vanaf dat moment laten meevoeren door zowel persoonlijke als politieke ontwikkelingen die hij heeft proberen te ontlopen maar die nu onontkoombaar zijn leven beheersen.

 

€4,00 2e HANDS

 

Voorraad: 2 stuks

 

“Serenade”

Auteur: Leon de Winter

De hoofdpersoon, Benjamin, is joods en maakt muziek voor reclamedoeleinden. Zijn moeder heeft haar tweelingbroer verloren in de oorlog. Ze blijkt ongeneeslijk ziek. Ben besluit het haar niet te vertellen. Dan plots is moeder verdwenen. Dat deed ze wel vaker, plots, alleen, naar Parijs of zo. Fred, moeders nieuwe vriend, en Ben gaan moeder zoeken. Het blijkt dat ze naar aanleiding van een televisie-uitzending over de oorlog in Bosnië naar Zagreb is gereisd.

 

€1,50 2e HANDS

 

Voorraad: 1 stuks

 

“Alle verhalen”

Auteur: Leon de Winter

Leon de Winter manifesteert zich in zijn oeuvre als een schepper van eigentijdse mythen. Net als in zijn romans toont hij zich met ieder verhaal een meester van de vertelkunst.

In deze uniek pocket zijn De Winters verhalen vanaf zijn debuut in 1976 gebundeld.

 

€2,50 2eHANDS

 

Voorraad: 1 stuks

 

“La Place De La Bastille”

Auteur: Leon de Winter

Paul de Wit probeert voor zichzelf een hem onbekend deel van zijn Joodse verleden te reconstrueren. Zijn stabiele burgerbestaan als leraar geschiedenis in Amsterdam wordt steeds meer ondermijnd door een intens schuldgevoel, omdat hij, in tegenstelling tot zijn broer en ouders, de holocaust van de Tweede Wereldoorlog wél heeft overleefd. Verward door verdriet ‘vlucht’ hij naar Parijs om onderzoek te doen

 

€2,00 2e HANDS

 

Voorraad: 1 stuks

 

“De hemel van Hollywood”

Auteur: Leon de Winter

Na een gevangenisstraf wegens fraude keert Tom Green terug naar Hollywood. Hij bezit honderdnegenentachtig dollar. De definitieve ondergang nadert. Met twee andere aan lager wal geraakte Amerikaanse acteurs lijkt hij erin te slagen de leegte van het bestaan voorgoed te vullen en nog één keer te schitteren: de prijs bestaat uit miljoenen, uit een kluis te stelen dollars, de inzet is hun leven.

 

€3,50 2e HANDS

 

Voorraad: 1 stuks

 

 

“De Dochter”

Auteur: Jessica Durlacher

Max Lipschitz ontmoet de Sabine Edelstein bij een rondleiding in het Anne Frankhuis. Vanaf dat moment horen ze bij elkaar, tot zij schijnbaar zonder aanleiding verdwijnt. Vijftien jaar later ziet hij haar terug in gezelschap van Sam Zaidenweber, een gevierd studiobaas uit Hollywood. Tussen Max en Sabine ontstaat opnieuw een verhouding, maar nog steeds is er die geheimzinnigheid die Max verwart. Pas als hij de biografie van Sam leest, valt alles op zijn plaats. ‘Ik stevende af op antwoorden die ik al meer dan vijftien jaar zocht. Ik had alleen de vragen niet geweten.’ Thema's als schuld, schaamte, verraad, het onbespreekbare verleden komen aan bod in deze spannende en ingenieuze roman.

 

€3,50 2eHANDS

 

Voorraad: 1 stuks

“De vertraagde Roman”

Auteur: Leon de Winter

In de zomer van 1982 maakt een schrijver een reis naar Rome, Khartoum, Caïro, Praag en Wenen. Het zijn de plaatsen die een rol spelen in het leven van Felix Hoffman, een fictieve bijna gepensioneerde diplomaat, die de hoofdpersoon moet worden in de roman waar de auteur op dat moment aan werkt. De reis voert langs hotels, residenties, banken, ziekenhuizen en ook naar de intrigerende wereld van de Nederlandse diplomatie.

 

€1,50 2e HANDS

 

Voorraad: 1 stuks

 

“De (ver)wording van de jongere Dürer”

Auteur: Leon de Winter

Dürer is negentien, werkloos en de zoon van ouders die hem niet begrijpen. Hij rijdt een gestolen taxi totalloss en belandt in een jeugdgevangenis. Als hij wordt vrijgelaten, besluit Dürer toe te geven aan zijn grote droom: hij moet op reis, naar Italië (net als de hoofdpersoon uit zijn favoriete boek Uit het leven van een Nietsnut), hij moet de wereld in om het grote geluk en het paradijs te vinden. De schrijver vertelt het verhaal van de rijping en ondergang van de jongere Dürer, een verhaal van liefde en verlangen, een verhaal van alle tijden.

 

€1,75 2e HANDS

 

Aantal: 1 stuks